Jak już mamy chwilkę dla siebie, to lubimy coś sobie dobrego zjeść. Ważne, by było w miarę szybkie w przygotowaniu ;) Bo nigdy nie wiemy ile czasu da nam nasze Maleństwo ;)
Od jakiegoś czasu zachwycamy się prostym, pysznym deserem.
A oto on:
Jabłka pod kruszonką owsianą.
Przepis złożyłam z kilku znalezionych w sieci (bo wersji jest sporo)
Potrzebne są:
- naczynie żaroodporne
- jabłka
- składniki na kruszonkę: 1/4 szkl. mąki, 1/2 (lub mniej) szkl. cukru, 1/2 kostki masła, 1 szkl. płatków owsianych
Naczynie posmarować masłem, wyłożyć pokrojonymi jabłkami, zagnieść kruszonkę i rozłożyć na jabłkach. Piec ok 30 min w temp 180 st.C
Podawać z lodami :)
Płatki owsiane można zastąpić np wiórkami kokosowymi, albo zrobić zwykłą
kruszonkę, a do jabłek dodać rodzynki i inne bakalie - każdy może
wymyślić wersję dla siebie :)
Smacznego!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz